Ο λόγος για τον οποίο η χοληστερόλη σας είναι υψηλή

Η χοληστερόλη το μεγάλο κακό της καρδιακής νόσου μπορεί πραγματικά να είναι ένα καλό πράγμα. Για ορεκτικά, χρειάζεστε χοληστερόλη.

Ο λόγος για τον οποίο η χοληστερόλη σας είναι υψηλή
χοληστερόλη σας είναι υψηλή

Η χοληστερόλη το μεγάλο κακό της καρδιακής νόσου μπορεί πραγματικά να είναι ένα καλό πράγμα. Για ορεκτικά, χρειάζεστε χοληστερόλη. Αυτή η βασική μαλακή, κηρώδης ουσία βρίσκεται όχι μόνο στην κυκλοφορία του αίματός σας, αλλά σε κάθε κύτταρο του σώματός σας, όπου λειτουργεί για την παραγωγή ορμονών όπως οιστρογόνα και τεστοστερόνη, βιταμίνη D, κυτταρικές μεμβράνες και χολικά οξέα που σας βοηθούν να χωνέψετε το λίπος. Η χοληστερόλη συμβάλλει ακόμη και στη διαμόρφωση αναμνήσεων και είναι κρίσιμη για τη νευρολογική λειτουργία.

Εάν μπορείτε να διαβάσετε αυτό, ευχαριστήστε τη χοληστερόλη σας!
Αλλά η χοληστερόλη μπορεί επίσης να προκαλέσει βλάβη, αν έχετε λάθος είδος. Και υπάρχει ένας εκπληκτικός λόγος για τον οποίο μπορεί να έχετε το λάθος είδος

HDL έναντι LDL
Η λιποπρωτεΐνη υψηλής πυκνότητας ή η HDL θεωρείται "καλή" χοληστερόλη επειδή απομακρύνει την «κακή» χοληστερόλη από την κυκλοφορία και τα τοιχώματα της αρτηρίας, επιστρέφοντάς την στο ήπαρ για αποβολή, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη καρδιακών παθήσεων.

Η λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας ή η LDL θεωρείται "κακή" χοληστερόλη αφού κυκλοφορεί στο αίμα σας και μπορεί να δημιουργηθεί στις αρτηρίες σας, σχηματίζοντας τελικά πλάκα που περιορίζει τις αρτηρίες σας και τις καθιστά λιγότερο ευέλικτες (μια κατάσταση που ονομάζεται αθηροσκλήρωση). Εάν ένας θρόμβος σχηματίζεται σε μια αρτηρία που μειώνει την καρδιά ή τον εγκέφαλό σας, θα μπορούσατε να υποφέρετε από καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ένα άτομο με υψηλά επίπεδα χοληστερόλης συχνά δεν έχει σημεία ή συμπτώματα, γι 'αυτό μερικές φορές αναφέρεται ως ένας σιωπηλός κίνδυνος. Ωστόσο, ο συστηματικός έλεγχος και οι τακτικές εξετάσεις αίματος μπορούν να βοηθήσουν στην ανίχνευση υψηλών επιπέδων και στη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου.

Εδώ είναι ένας εκπληκτικός λόγος για τον οποίο η χοληστερόλη σας είναι υψηλή
Έκπληξη: είναι αυτός ο αδένας σε σχήμα πεταλούδας που κάθεται στη βάση του λαιμού σας - στον θυρεοειδή σας!
Ο θυρεοειδής σας είναι υπεύθυνος για την απελευθέρωση ορμονών που ελέγχουν το μεταβολισμό, οι οποίες διέπουν τον τρόπο με τον οποίο το σώμα σας χρησιμοποιεί ενέργεια. Οι θυρεοειδικές ορμόνες ρυθμίζουν επίσης άλλες ζωτικές λειτουργίες όπως η αναπνοή, το σωματικό βάρος, η θερμοκρασία του σώματος, ο καρδιακός ρυθμός και η λειτουργία του νευρικού συστήματος. Εδώ είναι ένα λιγότερο γνωστό γεγονός: ένα αυξανόμενο σώμα των ερευνών δείχνει ότι ο εμφανής και υποκλινικός υποθυρεοειδισμός μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για υψηλή χοληστερόλη.

Μερικές φορές ο θυρεοειδής υπο-ή υπερπαραγωγή θυρεοειδούς ορμόνης-υποθυρεοειδισμού και υπερθυρεοειδισμού, αντίστοιχα, που μπορεί να προκαλέσει όλεθρο στο σύστημά σας με διάφορους τρόπους.

Πώς υποθυρεοειδισμός επηρεάζει τη χοληστερόλη
Αν έχετε αυτή την κατάσταση του θυρεοειδούς, το σώμα σας δεν παράγει αρκετές ορμόνες θυρεοειδούς, οι οποίες μπορεί να έχουν μια αρκετά σημαντική επίδραση στα επίπεδα χοληστερόλης για διάφορους λόγους. Οι ορμόνες θυρεοειδούς βοηθούν στη ρύθμιση της LDL ή της «κακής» κάθαρσης χοληστερόλης από το αίμα σας. Πολύ λίγες ορμόνες θυρεοειδούς δεν σημαίνουν αρκετή κάθαρση χοληστερόλης, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των "κακών" επιπέδων χοληστερόλης σας. Επίσης, οι χαμηλές θυρεοειδικές ορμόνες μπορεί να προκαλέσουν μεγαλύτερη απορρόφηση από την εντερική χοληστερόλη, η οποία μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ένας στους 300 ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες ζει με υποθυρεοειδισμό και ότι 13 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν μη διαγνωσμένο υποθυρεοειδισμό. Η επικράτηση αυξάνεται με την ηλικία και η κατάσταση είναι συχνότερη στις γυναίκες. Για να προσθέσετε σε αυτό, πολλοί γιατροί δεν είναι επιφυλακτικοί για υποκλινικό υποθυρεοειδισμό.

Το Remedy Rx: Μπορεί να έχετε δυσλειτουργία του θυρεοειδούς που δεν έχει αναπτυχθεί ακόμα αρκετά για να παρατηρήσει ο γιατρός σας, γι 'αυτό είναι σημαντικό να είστε ενεργός και να ρωτήσετε για υποκλινικό υποθυρεοειδισμό εάν αρχίσετε να βλέπετε τους αριθμούς χοληστερόλης σας να γλιστρούν. Ευτυχώς, η διατήρηση του θυρεοειδούς σας σε ισορροπία θα βοηθήσει να διατηρηθεί η χοληστερόλη σας υπό έλεγχο. Και για να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιέστερη ζωή, μην χάσετε αυτά τα βασικά 70 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε για την υγεία σας.