3 χτυπήματα στο δέρμα σας που δεν πρέπει να σκάσει

Όταν ελέγχετε το μακιγιάζ σας στον καθρέφτη, μόνο για να εντοπίσετε έναν γίγαντα που έχετε - δεν έχει ιδέα - τι χτύπημα κοιτάζοντας πίσω σε σας

3 χτυπήματα στο δέρμα σας που δεν πρέπει να σκάσει
3 bumps on your skin

Όταν ελέγχετε το μακιγιάζ σας στον καθρέφτη, μόνο για να εντοπίσετε έναν γίγαντα που έχετε - δεν έχει ιδέα - τι χτύπημα κοιτάζοντας πίσω σε σας, είναι δελεαστικό να πάει IN στο πρόσωπό σας. Αλλά οι ειδικοί συμφωνούν ότι όταν πρόκειται για τις περισσότερες προσκρούσεις στο πρόσωπο και τις ατέλειες στο δέρμα, μια προσέγγιση hands-off είναι σίγουρα καλύτερο.

"Η εξάπλωση οτιδήποτε κάνει το δέρμα σας να διαλυθεί σωματικά, καθιστώντας το πιο ευάλωτο σε λοίμωξη και ένα ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα από ό, τι ήταν αρχικά εκεί," λέει η Dendy Engelman, MD, πιστοποιημένη δερματολόγος στο Manhattan Dermatology and Cosmetic Surgery Νέα Υόρκη. Εσείς, επίσης, εγγυάστε ουσιαστικά τις ουλές και τη διαδικασία θεραπείας, αν δεν αντισταθείτε στο ποπ, λέει η Noelani Gonzalez, MD, διευθυντής καλλυντικής δερματολογίας στο όρος Sinai West.

Η καλύτερη κίνηση είναι η αποθήκευσή σας σε εξουσιοδοτημένες λύσεις μέσω του δερμάτινου συστήματος ή αφήστε τους επαγγελματίες να τα χειριστούν εκεί στα γραφεία τους με λέιζερ και συσκευές που δεν έχουν στο σπίτι. Είναι το εισιτήριό σας για την πρόληψη και τη θεραπεία αυτών των 12 προσκρούσεων που σίγουρα δεν πρέπει να συλλέγετε σε:

 

1. Εισαγόμενες τρίχες

Απογοητευτικό; Επακρώς. Αξίζει να συλλέξετε - ακόμα κι αν μόλις ξυρίσατε τη γραμμή μπικίνι σας; Με τίποτα.

Η αιτία: "Οι λοξές τρίχες εμφανίζονται όταν ο άξονας των μαλλιών παγιδεύεται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος", λέει ο Joel Schlessinger, MD, πιστοποιημένος δερματολόγος και σύμβουλος RealSelf.

«Τα κόκκινα χτυπήματα που ακολουθούν είναι συχνά φαγούρα και φλεγμονώδη, αλλά ποτέ δεν είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε λαβίδες ή χειροκίνητη δύναμη για να τα απομακρύνετε», λέει ο δρ Schlessinger. , κόκκινα σημάδια που διαρκούν μήνες.)
Η θεραπεία: Εφαρμόστε υδροκορτιζόνη, η οποία μειώνει την ερυθρότητα, την κνησμό και τον ερεθισμό - και πλύνετε την προσβεβλημένη περιοχή με ένα απολεπιστικό καθαριστικό για να βοηθήσετε τα μαλλιά να φτάσουν στην επιφάνεια του δέρματος. Εάν οι επώδυνοι προσκρούσεις επιμένουν, ο Δρ Γκονζάλες διαβεβαιώνει ότι μπορείτε να πάτε σε πιστοποιημένο δερματολόγο που θα χαράξει το δέρμα και θα αφαιρέσει τα μαλλιά ή θα το ενέσει με στεροειδή για να μειώσει τη φλεγμονή. Pro tip, ώστε να μην χρειάζεται να τα αντιμετωπίσετε καθόλου: Απολεπίστε πριν να ξυρίσετε και να ξυρίσετε προς την κατεύθυνση που αναπτύσσουν τα μαλλιά σας αντί για αυτό.

 

2. Μηλιά

Αν έχετε παρατηρήσει ποτέ μικροσκοπικά λευκά χτυπήματα - γνωστά ως milia - στο πρόσωπό σας που αρνούνται να ποπ (ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθούμε), βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε ότι είναι πραγματικά αδύνατο - τουλάχιστον χωρίς τη βοήθεια δερματολόγου ή αισθητικού.

Η αιτία: Η Μηλιά δεν είναι στην πραγματικότητα βρωμιά, λάδι ή βρωμιά. Πρόκειται για μια μικροσκοπική, ακίνδυνη κύστη που εμφανίζεται όταν σχηματίζονται νεκρά επιφανειακά κοιτάσματα, λέει ο δρ. Schlessinger, οπότε δεν πρόκειται να πάρετε κανένα παράξενο κουράγιο από αυτό. "Η συλλογή σε αυτά συχνά δεν έχει καθόλου αποτέλεσμα και η προσπάθεια για την εμφάνισή τους πιθανότατα θα αφήσει το δέρμα σας κόκκινο, ερεθισμένο και φλεγμονώδες, με τα χιλιάδες ακόμα άθικτα", λέει ο δρ Schlessinger. Ωχ.

Η θεραπεία: "Αν σας ενοχλεί, προγραμματίστε ένα ραντεβού με τον δερματολόγο σας, ο οποίος πιθανότατα θα τον αποβάλει με ένα θερμαινόμενο, αποστειρωμένο εργαλείο", λέει ο Δρ Engelman. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια κρέμα ρετινοειδών για να τα εξομαλύνετε ταχύτερα, αν και τα milia γενικά ξεκαθαρίζουν από μόνοι τους.

 

3. Δερματικές ετικέτες

"Οι επιδερμίδες είναι επιπρόσθετες επιδερμίδες που εμφανίζονται συνήθως στο λαιμό και τους μασχάλες", λέει ο Joshua Zeichner, MD, διευθυντής καλλυντικών και κλινικών ερευνών στον τομέα της δερματολογίας στο νοσοκομείο Mount Sinai. Αλλά υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να τους επιλέξετε, λέει: επειδή οι φράσεις δέρματος είναι κατασκευασμένες από, καλά, σάρκα και προσπαθώντας να τις αφαιρέσετε θα προκαλέσουν πόνο και αιμορραγία. Ο Δρ Zeichner λέει ότι μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο μόλυνσης.

Η αιτία: "Συχνά εμφανίζονται σε περιοχές τριβής, όπως γύρω από το λαιμό, κάτω από τα χέρια και από τη βουβωνική χώρα και πιστεύεται ότι προκαλούνται από ερεθισμό από το τρίψιμο του δέρματος στο δέρμα ή στο ρουχισμό", δήλωσε ο Bruce Katz, MD, δερματολόγος Νέα Υόρκη, έχει πει στο παρελθόν στο WomensHealthMag.com. Ο Δρ Γκονζάλες συνήθως βλέπει τις ετικέτες του δέρματος για τους υπέρβαρους ασθενείς της ή για εκείνους που φορούν πολλά κοσμήματα.

Η θεραπεία: Αυτή είναι μια δουλειά για ένα derm, λέει ο Δρ Gonzalez. Ένας επαγγελματίας μπορεί να αφαιρέσει τις ετικέτες με το "πάγωμα τους", γνωστό και ως κρυοθεραπεία με υγρό άζωτο, μερικές φορές κάποιες φορές μπορούμε να τις καψίσουμε με καυτηρίαση και συνήθως το πιο συνηθισμένο είναι να τους απομακρύνουμε μόνο με χειρουργική απομάκρυνση, προσθέτοντας. Και αν οι ετικέτες του δέρματος σας είναι αρκετά μεγάλες για να παρεμβαίνουν στην καθημερινή λειτουργία, η ασφαλιστική σας εταιρεία μπορεί να πάρει ακόμη και το χαρτονομίσμα από τα χέρια σας, λέει ο Δρ. Zeichner